Vijf ton verleidingskracht

Print
Antwerpen - De Zoo krijgt vanaf april een logé op bezoek van liefst vijf ton. Olifantenbul Alexander komt vanuit Rotterdam op reis naar Antwerpen. Bedoeling is om met de drie volwassen vrouwen, Dumbo, Yu Yu Yin en Khiang Phyo Phyo te kweken.
BR>
Alexander is 29 jaar, weegt 5.000kg en is 3,20m groot. Hij is ook het ex-lief van Dumbo. De voorbije jaren ging zij al enkele keren bij hem op bezoek. "Nu draaien we de rollen om en brengen we Alexander naar Dumbo. En natuurlijk de twee andere volwassen vrouwtjes", vertelt Zoo-woordvoerder Ilse Segers.

"De Indische olifant is sterk bedreigd. Het is dus nodig om te investeren in het behoud van de diersoort", zegt de woordvoerder. "Op vraag van het internationaal kweekprogramma proberen we onze drie vrouwtjes zwanger te krijgen."

Het gerucht dat Dumbo onvruchtbaar zou zijn, wordt in de Antwerpse Zoo met klem tegengesproken. "Helemaal niet", weet Ilse Segers. "Zij heeft alleen een onregelmatige cyclus. Het vervoer om haar telkens naar een man te brengen, bracht stress met zich mee en dus een nog onregelmatigere cyclus. Door de bul nu naar hier te brengen, lukt het hopelijk wel om Dumbo moeder te laten worden."

Alexander zal vanaf april/mei tot oktober/november in de Zoo verblijven. Tegen dan wordt het olifantenverblijf aangepast zodat het de kracht van een bul aankan.

BL
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio