Olifanten op het Astridplein

Print
Antwerpen - Het kunstwerk met de olifantengroep uit het Beaufort-project zal vanaf begin mei tot september op het Astridplein staan. Daarna zullen de dieren een plekje krijgen in Planckendael in Muizen.
BR>
De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) kocht de olifantengroep vorig jaar. Het kunstwerk had toen net een hele zomer op het strand van De Panne gestaan voor het kunstproject Beaufort 2006.

De negen reusachtige olifanten zijn eerst naar Planckendael gebracht voor een stevige opknapbeurt. Weer en wind, met onder andere het zout water en het zand, hadden het werk behoorlijk aangetast. De dieren moeten tegen mei, na een zomer aan de kust, opgewassen zijn tegen een zomer in het hartje van een grootstad.

"De plek op het Astridplein is gekozen in samenspraak met de kunstenaar en de stad Antwerpen", vertelt Zoo-woordvoerder Ilse Segers. "Het plein en het kunstwerk zullen speciaal belicht worden. Na september gaan we met de kunstenaar in Planckendael op zoek naar een nieuwe stek voor de dieren. Tegen die tijd zullen ook stilaan echte olifanten in Planckendael hun opwachting maken."

BL
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio