Kees geniet van zalfje

Print
Antwerpen - Zeeleeuw Kees ondergaat een speciale medische training in de Antwerpse Zoo. Onder zijn rechterborstvin is namelijk een verdikking vastgesteld die met een speciale gel behandeld wordt.
BR>
Medische trainingen bij de zeeleeuwen zijn dagelijkse kost. "Zo'n training is nodig omdat de dieren leren om aanrakingen door de verzorgers toe te staan", vertelt Zoo-woordvoerder Ilse Segers. "Als er dan iets mis is met een dier kan dat met een zalfje of enkele druppeltjes vaak verholpen worden. Zo vermijden we zware ingrepen en verdovingen waar het niet strikt noodzakelijk is."

Om Kees nu te behandelen, smeren de verzorgers een gel op de rechterborstvin. "Hiervoor moet hij blijven stilliggen. De vin wordt drooggewreven en waar de verdikking zit, wordt er gel ingemasseerd. Het is belangrijk dat hij daarna niet meteen het water induikt, want de gel moet eerst kunnen intrekken", vertelt Segers.

De verzorgers houden het dier daarom een tijdje bezig op het droge. "Ocharme? Helemaal niet! Kees vindt dat heel plezant. Hij geniet ten volle van de aandacht die hij dan krijgt."

BL
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio