Uitbater van café De Kapitein wil (nog?) niet wijken voor bouwproject

Print
Antwerpen - Op de tekeningen van de bouwpromotor heeft het pand van café De Kapitein in de Londenstraat al plaatsgemaakt voor een strak vormgegeven nieuwbouw. Maar uitbater Nikos Bakirtzis is niet van plan om zomaar te vertrekken. "De promotor heeft mij nog niets gevraagd."
BR>
Het ziet er bizar uit. Zowel aan de linker- als aan de rechterkant van het pand op de hoek van de Londenstraat en het Kempischdok zijn de sloopmachines op volle kracht bezig. Maar het hoekpand, met op de begane grond café De Kapitein, staat nog trots rechtop, te schitteren in de zon.

"Iedere dag krijg ik tientallen mensen over de vloer die vragen of het café nu ook verdwijnt maar daar is nog niets over besloten", vertelt Nikos Bakirtzis. "Alles is te koop natuurlijk, maar voorlopig blijf ik hier gewoon zitten. Mij heeft die bouwpromotor ook nog niets gevraagd."

Op de 'artist impression' van het nieuwe pand tegenover de Porsche-garage is het café al verdwenen, net zoals de rest van het gebouw. Op het gigantische zeil dat buiten hangt, staat net op de hoek met het café een tactische witte strook met informatie. Toeval?

Voorlopig worden er in ieder geval nog geen appartementen verkocht in het hoekpand", weet Didier Lins van Reds, dat samen met Sidimex en De Meester de flats verkoopt.

Hij weet niet precies hoe het met café De Kapitein zit, maar hij weet wel dat er een horecavergunning blijft op die plaats. Bij bouwpromotor Londen Residence willen ze niet veel kwijt. "De toekomst zal uitwijzen of café De Kapitein blijft of niet. Maar die uitbater is geen betrokken partij bij de onderhandelingen", reageert een woordvoerder.

Brouwerij InBev bevestigt dat. "Wij verhuren het café aan de uitbater. En we zijn inderdaad in onderhandeling over de verkoop", zegt Lian Verhoeven. "Zolang dat niet rond is, gaan we daar niet dieper op in." Als het café wordt verkocht, krijgt de uitbater een jaar de tijd om te vertrekken.

Nikos Bakirtzis voor het café, dat nog overeind staat tussen twee werven. Op de plannen van de promotor is het café verdwenen.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio