'Vrije' moordverdachte verhuisd naar Merksplas

Print
Antwerpen - De Wit-Rus Siargey S., medeverdachte voor de moord op Ekerenaar Glenn Wijnants (36) in 2003, werd overgeplaatst naar het gesloten centrum van Merksplas. Een Turnhoutse rechter moet nu beslissen over de zaak die zijn advocaat heeft aangespannen tegen de Belgische overheid.
BR>
Siargey S. zat sinds november 2005 in de cel in Antwerpen als medeverdachte voor de moord op Glenn Wijnants. De kamer van inbeschuldigingstelling liet hem op 27 februari ll. voorlopig vrij. Maar omdat de dienst Vreemdelingenzaken hem als illegaal beschouwde, bleef hij opgesloten. Eerst nog in de Antwerpse gevangenis, nadien in het gesloten asielcentrum in Brugge.

Daar is hij ondertussen weg. Hij verhuisde naar het gesloten centrum in Merksplas. Dat heeft ook gevolgen voor de zaak die meester Antoon Coucke, advocaat van S., aanspant tegen de Belgische overheid. Hij dagvaardt de staat omdat hij van mening is dat het fundamenteel recht op vrijheid van zijn cliënt wordt geschonden. Dat kort geding komt niet meer voor een Brugse, maar voor een Turnhoutse rechter. Mogelijk volgende week al. Vandaag dient de advocaat de dagvaarding in.

De vrijheid van Siargey S. kwam vorige vrijdag al voor de Antwerpse raadkamer. Die besliste toen dat S. in Brugge moest blijven. Tegen die beschikking ging meester Coucke ondertussen in beroep. Daarom buigt de kamer van inbeschuldigingstelling zich binnen twee weken over deze zaak.

CM,SdK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio