Postbode onterecht ontslagen

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Postbode Guido Peersmans is in 2001 onterecht ontslagen door De Post. Dat zegt de Raad van State in zijn arrest van 12 maart. De man wil nu zo vlug mogelijk weer aan de slag.
BR>
In september 2001 kreeg Guido Peersmans de bons, omdat hij zich in de media had beklaagd over zijn te zware rondes. Zijn kritiek schoot de bazen van De Post in het verkeerde keelgat. Ambtenaren mogen geen feiten bekend maken die de belangen en de integriteit van het bedrijf kunnen schaden, was het argument. Het vertrouwen was geschonden. Vooral het gebruik van de termen 'strafkamp' en 'tirannen' pikte De Post niet.

Guido Peersmans vocht het ontslag aan. Gewapend met een stevig dossier trok hij naar de Raad van State. Die oordeelt nu dat het ontslag niet in verhouding staat tot de feiten.

"Dit verandert mijn leven drastisch", reageert de gelukkige postbode. "Ik heb opnieuw een toekomst. Mijn pensioenrechten zijn gevrijwaard en ook de gepresteerde overuren moeten worden uitbetaald. Even belangrijk is dat ik terug aan de slag kan als postbode. En liefst zo vlug mogelijk."

Volgens advocaat Enrico De Simone betekent dit arrest een belangrijk precedent. "Ambtenaren kunnen hierdoor niet meer gestraft worden wanneer ze met de media praten." De Post en de overheidsvakbonden bestuderen het arrest.

EvdW
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio