Zwarte schepen trouwt meer dan 300 koppels

Print
Sint-Niklaas - Al meer dan 300 koppels hebben zich ingeschreven voor de symbolische trouwpartij op 21 maart in Sint-Niklaas. Met de happening Sint-Niklaas gaat vreemd komt er een spontaan antwoord vanuit heel wat organisaties op de weigering van een aantal koppels om niet door de zwarte schepen Wouter Van Bellingen te worden gehuwd. Maar er staat nog meer op het programma.
BR>
"Ik ben een beetje bang dat het allemaal te groot zal worden op 21 maart", zegt schepen Wouter Van Bellingen. "Niettemin ben ik heel ontroerd dat er zo'n spontane en positieve reactie op gang is gekomen na die negatieve ervaringen."

Dat het groots zal worden, staat nu al vast. Op de website van Sint-Niklaas gaat vreemd zijn al meer dan 300 koppels ingeschreven om elkaar voor het eerst of opnieuw symbolisch trouw te beloven.

Volgende week woensdag, op de internationale dag tegen racisme, kunnen koppels meer dan alleen hun trouwgelofte afleggen. In de sfeer van het Eén-programma Fata Morgana worden vijf uitdagingen aangegaan: de grootste trouwpartij, de grootste groepsknuffel, de grootste trouwfoto, het grootste dessertenbuffet en de grootste openingsdans.

Ook Axl Peleman is van de partij. "Ik ben zeer gelukkig dat ik hieraan kan meewerken. Het enige dat ik kan is gitaar spelen en liedjes zingen, maar als ik daarmee een signaal kan geven dat racisme niet kan, zal ik dat doen."

De grootste trouwpartij begint om 20 uur. Het feest zelf start al 's middags vanaf 14 uur in een heus kinderdorp met springkastelen en muziek. Vanaf 17 uur mag Dimitri Leue Axl Peleman, The African Stage en stand-upcomedian Mongo aankondigen. Na de trouwpartij staat nog een groot feest met dj's van Radio 2 op het programma.

Joris VERGAUWEN

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio