70 jobs weg bij Borealis

Print
Mechelen - Het chemiebedrijf Borealis kondigt vandaag zijn intentie aan om zijn business management te verhuizen van Mechelen naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Als, na de toepassing van de procedure Renault, beslist zou worden om de jobs effectief te verhuizen, zouden 70 jobs direct betrokken zijn.
BR>
"Het samenbrengen van het management op één locatie moet de coördinatie en de effectieve implementatie van de bedrijfsstrategie bevorderen", zegt Kaatje Caignie van Borealis. "Zoals de wet-Renault het voorschrijft, kondigt Borealis eerst zijn intentie aan. Momenteel wordt het personeel ingelicht en worden de eerste gesprekken en informatierondes opgestart." Pas na die procedure wordt beslist of het business management, dat nu gevestigd is in Mechelen, effectief zal verhuizen naar Wenen. Die maatregel zou betrekking hebben op 70 mensen, vooral kaderleden, directeurs en onderdirecteurs.

"Aan een meerderheid van hen zal aangeboden worden om te verhuizen naar Wenen. Borealis zal hen helpen om zich daar te vestigen", vertelt Caignie. De meeste functies zijn "internationaal georganiseerd" en worden vaak al uitgeoefend door buitenlanders. In de vestiging in Mechelen werken momenteel 312 mensen.

Herstructurering

Voorts kondigt Borealis ook aan dat het zijn productie in Bamble in Noorwegen gaat reorganiseren om de Europese competitiviteit van zijn middelen en de winstgevendheid van de fabriek te verbeteren. Het bedrijf overweegt ook zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in Noorwegen geleidelijk stop te zetten en de innovatiemogelijkheden op te drijven in Oostenrijk, Finland en Zweden en in het geplande innovatiecenter in Borouge, in de Verenigde Arabische Emiraten. Borealis produceert innovatieve plasticoplossingen. Het bedrijf richt zich vooral op de markten voor leidingen, stroom- en communicatiekabels, auto-onderdelen en geavanceerde verpakkingen.

MB
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio