Onrust in nieuw postsorteercentrum

Print
Antwerpen - De werknemers van de namiddagploeg van het nieuwe postsorteercentrum aan de Noorderlaan in Antwerpen hebben dinsdagavond van 20 tot 21.45u het werk neergelegd. Het is niet duidelijk of hun actie gevolgen heeft voor de postbedeling vandaag, woensdag. Er was overigens ook maandagnacht al een werkonderbreking.
BR>
"Met deze actie willen de postsorteerders druk zetten op de cao-onderhandelingen", zegt Michel Pacquee van de vakbond VSOA. Hij benadrukt dat ook het ACOD en ACV-Transcom achter de actie staan. De sorteerders nemen het onder andere niet dat hun nachtwerk niet als zware arbeid wordt aanzien. Bij de postuitreikers is dat wel het geval.

"Wij zijn bang dat de postsorteerders benadeeld worden in de nieuwe cao", aldus Pacquee. "Het is de bedoeling een sein te geven aan de nationale top van De Post".

Terwijl 100 personeelsleden op straat stonden, kwamen de postvrachtwagens toe aan het sorteercentrum. Om de chauffeurs niet te gijzelen lieten de actievoerders hen wel binnenrijden om te lossen. Ze moesten evenwel leeg het centrum verlaten.

JpdL
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio