Heist start vanaf zomer met diftar

Print
Heist-op-den-Berg - De Heistse gemeenteraad heeft de timing voor de invoering van het diftarsysteem goedgekeurd. De inwoners zullen vanaf 1 juni bij de afvalophaling per gewicht moeten betalen.
BR>
De beslissing om het afvalweegsysteem in te voeren, dateert al van 21 september 2004. Tot hiertoe was het nog onduidelijk wanneer de afvalcontainers met computerchip effectief gebruikt moeten worden. "De hoeveelheid afval per persoon daalt sterk omdat we het principe hanteren, dat de vervuiler betaalt en dat is zeer belangrijk", vindt schepen van Milieu Carl Verelst (CD&V). "Nu we een datum hebben, kunnen we ook beginnen werken aan een communicatieplan. We willen onze burgers goed informeren om ze de overstap vlot te laten maken. In andere gemeenten zijn de mensen na de kinderziektes nu zeer tevreden."

De oppositiepartijen Vlaams Belang en Gemeentebelang zijn tegen de invoering gekant. "De verandering is niet voldoende onderbouwd. Het huidige systeem werkt goed en moet niet worden veranderd", zegt Bert De Haes van Gemeentebelang. Frans Poortmans van Vlaams Belang ziet hiaten in het systeem. "De hoeveelheid kan in de praktijk nooit gecontroleerd worden door de burger. Dat zorgt ervoor dat fouten nooit bewezen kunnen worden. In andere gemeentes waren er soms foutieve metingen tot zeven kilo", aldus Poortmans.

BePr
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio