Mechelen vernieuwt Heembeemd

Print
Mechelen - Een aannemer start begin volgende week met de heraanleg van nagenoeg de volledige Heembeemd in Mechelen. Op het middenste, reeds heraangelegde stuk na, krijgt de straat een nieuwe riolering en dito wegdek.
BR>
Voor de heraanleg van de Heembeemd trekt het Mechelse stadsbestuur net geen 300.000 euro van zijn budget uit. De werkzaamheden die de straat te wachten staan, zijn dan ook niet min. "Enkele jaren geleden is het middenste gedeelte van de Heembeemd, aan het Begijnhofpleintje, al onder handen genomen. Waar toen is gestopt, werkt de aannemer nu voort tot aan de aansluiting met de Sint-Katelijnestraat aan de ene zijde en tot aan de Goswin de Stassartstraat aan de andere kant", geeft schepen van Openbare Werken Greet Geypen (VLD-CDO-Groen!) aan.

"De riolering wordt volledig vernieuwd en de straat wordt daarna over de volledige breedte, van gevel tot gevel, heraangelegd. Dat is ook dringend nodig, want de Heembeemd ligt er momenteel slecht bij. De bewoners zijn reeds met een brief in kennis gesteld van de werkzaamheden. Het hele project zal ongeveer 35 werkdagen in beslag nemen. Zolang leiden we het verkeer plaatselijk om", aldus de schepen.

JVdPo
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio