Stichter Lier-Kermis overleden

Print
Lier - In het Heilig Hartziekenhuis van Lier overleed woensdag oud-schepen Jaak Theeuws (87). Hij lag in 1977 mee aan de basis van de nieuwe Lier-Kermis.
BR>
Jaak Theeuws was onderwijzer in het Sint-Gummaruscollege. In bijberoep was hij van 1945 tot 1986 correspondent voor Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad. Hij verzorgde het streeknieuws en de sport. Gedurende tien jaar was hij ook verslaggever voor Radio 1 tijdens de thuiswedstrijden van voetbalclub Lierse.

In 1977 deed Jaak Theeuws voor de eerste en enige keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Lier. Hij werd verkozen op de CVP-lijst en werd meteen schepen van onder meer Cultuur, Jeugd en Sport. In die functie lag hij mee aan de basis van de oprichting van de vernieuwde Lier-Kermis. Over de evolutie van Lier-Kermis zei hij ooit: "De openingsactiviteiten waren in mijn tijd veel indrukwekkender. Nu dienen die meer om de kas van de verenigingen te spijzen."

Tot aan zijn dood was Jaak Theeuws bestuurder van de vzw Mivas. Tijdens zijn carrière was hij lid of bestuurslid van onder meer CVP, ACV en heel wat verenigingen. Gedurende enkele jaren was hij ook voorzitter van de Lierse Persbond. Ondanks zijn drukke bestaan was hij een bescheiden man. Daarom ook dat hij er zelf voor opteerde om de begrafenisplechtigheid in beperkte familiekring te laten plaatsvinden.

CVR
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio