Groen! voert actie tegen industrie in oude kleiputten

Print
Schelle - De aan de gang zijnde besprekingen voor bijkomende windmolens in de Tuinlei zijn voor Groen! de aanleiding om actie te voeren. Windmolens in de oude kleiputten vindt de partij oké, maar geen industrie.
BR>
"Het gemeentebestuur wil het kleiontginningsgebied ontwikkelen tot industriezone. Er wordt sterk gelobbyd bij de ministers. Wij vrezen evenwel dat dit heel wat verkeersoverlast en sluipverkeer zal teweegbrengen. Wij pleiten er daarom voor om de kleiputten te laten uitgroeien tot groenzone met de mogelijkheid tot het plaatsen van windmolens. Daarvoor moet weliswaar een bestemmingswijziging in het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan worden doorgevoerd en moet de wetgeving voor het plaatsen van windmolens worden versoepeld", zegt Stan Scholiers.

Burgemeester Rob Mennes (CD&V/N-VA) verduidelijkt dat dit gebied als alternatief werd opgegeven voor een ander voorgestelde zone, aansluitend op het gebied aan de grens met Aartselaar. Het voorstel werd afgewezen en ten vroegste binnen vijf jaar kan dit worden hernomen. "Binnen de afbakening van het grootstedelijk gebied Antwerpen moeten we sowieso drie tot vijf hectare extra kmo-gebied zoeken. Dus we zullen die ergens moeten inplanten", aldus de burgemeester.

Groen! verzamelt zaterdag om 11u aan de kleiputten in de Tuinlei om zijn wensen verzuchtingen bij te zetten.

BaR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio