Mooiste Timmermansen blijven onverkocht

Print
Lier - De spectaculaire veiling van handschriften van Felix Timmermans, zaterdag in Brugge, heeft niet gebracht wat er van werd verwacht. Hoewel van heel de veiling 88 procent werd verkocht, bleven de mooiste Timmermansen onverkocht.
BR>
De blikvanger, het originele handschrift van de roman De harp van Sint-Franciscus, vond bij een instelprijs van 8.000 euro geen koper. "Door de grote publiciteit hebben sommige liefhebbers zich wellicht verwacht aan een prijzenoorlog en hebben ze zich laten intimideren", veronderstelt veilingmeester Marc Van de Wiele. "Misschien is er ook nood aan een paar nieuwe grote Timmermansverzamelaars. De meerderheid van kleinere verzamelaars, die het moeten doen van een doorsnee maandloon, kan zomaar geen 8.000 euro op tafel leggen. Terwijl dat op zich een redelijke prijs is. Ik ben dan ook niet naar beneden gegaan."

Het duurste Timmermans-handschrift was de roman Bij de krabbekoker (5.200 euro). Het hovenierken Gods ging weg voor 1.700 euro en Naar waar de appelsienen bloeien was er 3.000 waard. Een olieverfschilderijtje van de Fé, Christus aan het kruis, haalde 5.400 euro. De stad Lier kon enkele mooie kleinere stukken kopen.

De teleurstellende prijzen voor het werk van Timmermans hebben Van de Wiele doen besluiten om het tweede deel van de Timmermanscollectie niet aan te bieden op een volgende veiling, maar stuk per stuk in zijn eigen antiquariaat te leggen. "Ook de onverkochte stukken van deze veiling komen daar terecht. Daarbij geef ik voorraad aan de mensen die voor de veiling ernstige interesse hadden doen blijken."

BR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio