Bevel licht op

Print
Nijlen - De KVLV-afdeling van Bevel (Nijlen) viert dit jaar haar tachtigjarig bestaan. Op zaterdag 17 maart gaat daarom de straatverlichting uit. Langs het wandelpad van zes kilometer zullen duizenden kleine kaarsjes de straten sfeervol verlichten.
BR>
Met Bevel in 't Licht zetten Pascale Francken en Griet Van Olmen de kroon op hun zevenjarig duovoorzitterschap van de plaatselijke KVLV-afdeling. "We hebben 160 leden en bijna iedere week organiseren we met onze kleine afdeling wel een activiteit. Na tachtig jaar is het tijd dat we dit eens vieren met een speciale wandeling", zegt Pascale Francken.

Een zes kilometer lang lint van kaarsjes geeft het wandelparcours extra cachet. "Wie al die lichtjes gaat zetten? Wij alleen kunnen dat in ieder geval niet. Dat doen we samen met het bestuur en een hoop vrijwilligers. Vijf jaar geleden hebben we iets gelijkaardigs gedaan en toen hebben we gemerkt dat het een groot werk is. In totaal plaatsen we tienduizend kaarsjes. Waarschijnlijk zullen er ook nog vele in de tuintjes van de mensen staan, want er is een wedstrijd voor de huizen die langs het parcours liggen. De mooist versierde tuintjes krijgen een prijs", belooft Griet Van Olmen.

Sterrenkijken

Tijdens de wandeling kan u ook gratis met telescopen naar de sterren kijken. Daarvoor werkt de KVLV samen met volkssterrenwacht Urania, die het nodige materiaal meebrengt. Er zijn stopplaatsen aan de Nijlensesteenweg 104 en aan de lokalen van voetbalclub Bevel. Inschrijven kan van 19 tot 20.30u in de parochiezaal van Bevel. Voor 2,50 euro krijgt u twee comsumptiebonnetjes en een wedstrijdformulier.

Bert PROVOOST

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio