Maar één rotonde op Oostelijke Rondweg

Print
Heist-op-den-Berg - De Heistse gemeenteraad heeft dinsdagavond het technisch voorontwerp goedgekeurd voor de Oostelijke Rondweg. Het ontwerp houdt maar rekening met één rotonde in plaats van de oorspronkelijke twee.
BR>
De Oostelijke Rondweg zal de Westerlosesteenweg met de Herentalsesteenweg verbinden om het zwaar verkeer op te vangen richting industriepark. Aanvankelijk was het de bedoeling om twee rotondes te plaatsen, maar daar wordt nu van afgezien. "De detailopmetingen zijn gebeurd en de verkeerssituatie is nogmaals geanalyseerd. Twee rotondes zouden het verkeer kunnen ophouden. We hebben in samenspraak met het provinciebestuur beslist om het ontwerp aan te passen en voor één rotonde te kiezen", legt schepen van Ruimtelijke Ordening Jef Marien (CD&V) uit.

"In het aangepaste ontwerp verdwijnt de bestaande rotonde. Aan de aansluiting van de Oostelijke Rondweg op de Westerlosesteenweg wordt dan een nieuwe rotonde aangelegd. Het provinciebestuur zal alle aanpassingen uitvoeren", geeft Marien nog mee.

De gemeenteraad keurde ook het onteigeningsplan goed dat nodig is voor de realisatie. Er moeten 36 grondinnames gebeuren, met een totale oppervlakte van iets meer dan zes hectare. Er komt nu een openbaar onderzoek. Dat loopt van 20 maart tot 10 april.

BePr

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio