Wie heeft mooiste bloementuin?

De Landelijke gilde organiseert dit jaar voor de eerste keer een fleurige en geurige bloemenactie. Met behulp van de middenstand moet dit initiatief de gemeente letterlijk in de bloemetjes zetten.

Justa Willemijn

BR>

Met deze actie treedt Schilde in de voetsporen van Franse plaatsje Evians-les-Bains aan de zuidkant van het meer van Genève. Dit stadje ontving recentelijk een gouden medaille van de Europese bloemenstad-competitie. Daar is het zomers volop genieten van bloemen geuren en kleuren. Niet alleen de tuinen zijn schitterend, maar ook de vele bloembakken die de balkons sieren, zorgen voor een ware bloemenpracht.

Of het in Schilde zover zal komen, is afwachten. In ieder geval pakken de gemeente en de Landelijke Gilde het serieus aan. Er zijn verschillende categorieën. Zo kunt u uw voortuin verfraaien, of de gevel van uw huis of winkel met bloemen versieren. Buurtbewoners kunnen in groepsverband hun straat, wijk of een plaatselijk kapelletje met bloemen en planten opfleuren. In juli zal de jury de resultaten beoordelen. De prijsuitreiking vindt in het najaar plaats.

WJ

Landelijke Gilde, Schilde tel: 03 – 380 08 00

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners