Jeugd Rode Kruis biedt kinderen Prikpakket aan

Print
Lier - Kinderen tussen zes en twaalf jaar kunnen deze maand twee keer komen kijken wat een bloedinzameling inhoudt. Daarvoor zorgt het Jeugd Rode Kruis.
BR>

"Kinderen kunnen net als hun ouders het hele parcours volgen: een doktersvisite, langsgaan bij een verpleegster die het bloed afneemt, en na alle inspanningen zichzelf belonen met een drankje. Kinderen geven uiteraard niet echt bloed. Tijdens het parcours komen ze wel heel wat te weten over bloed en al wat er bij komt kijken, maar vooral hoe het er bij een bloedafname aan toegaat. Zo maken kinderen kennis met een bloedinzameling en kan de hele familie samen op bloeduitstap", vertelt Tom Wuyts van het Jeugd Rode Kruis.

Terwijl mama en papa echt bloed geven, biedt Jeugd Rode Kruis zo op een originele manier kinderopvang tijdens de bloedinzameling. Het project dat Prikpakket heet, wordt tweemaal georganiseerd: op maandag 12 maart in het Sint-Gummaruscollege aan de Kanunnik Davidlaan en op maandag 19 maart in zaal De Lispenaar aan de Voetbalstraat, telkens van 18.30 tot 20u.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio