Bouwbedrijf wil stroom uit windmolens

Print
Lier - Het industrieel reinigingsbedrijf MIC aan de Industriestraat 2 in Lier breidt momenteel uit met een nieuw administratief blok en besteedt daarbij heel wat aandacht aan groene energie. In een van zijn andere bedrijven wil Gilbert Van den Branden zelfs windmolens plaatsen.
BR>
"We zijn de vroegere toonzaal van garage Van Looy op de hoek van de Industriestraat aan het renoveren", vertelt ingenieur- projectleider Bart Van Dijck. "De kantoren gaan we daar verwarmen met warmtepompen. We gebruiken dus de warmte van de grond en moeten daarvoor tot honderd meter diep in de aarde graven."

"Aan de Plaslaar, hier vlakbij, renoveren we dan weer de burelen van twee andere bedrijven van Gilbert Van den Branden, namelijk bouwonderneming Alibo en KVT, wat staat voor Koel- en Verwarmingtechnieken. In eerste instantie gebruiken we daar groene stroom via een groenestroomleverancier. Maar later willen we onze eigen stroom opwekken met zonne-energie en windmolens. Voor de windmolens werken we wellicht samen met anderen bedrijven", aldus Bart Van Dijck.

Hoe het komt dat Gilbert Van den Branden zo milieubewust is? "Dat is begonnen met het gebruik van gerecycleerd papier, het correct sorteren van afval, het invoeren van een fietsvergoeding tot het ter beschikking stellen van biologisch fruit voor de werknemers. En het houdt niet op. Binnenkort bouwen we twee voertuigen om, opdat ze op plantenolie kunnen rijden", besluit Bart van Dijck.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio