Passagierstrein vat vuur in Wildert

Print
Essen - In de machinekamer van een passagierstrein die op weg was van Antwerpen naar Amsterdam is zaterdagochtend brand uitgebroken. Dat meldt spoorbeheerder Infrabel zaterdag. De trein werd in het station van Wildert geëvacueerd. Er vielen geen gewonden, maar het spoorverkeer ondervindt wel hinder van de brand.
Omstreeks 11.00 uur merkte de machinist rookontwikkeling op in de machinekamer van de zogenaamde Beneluxtrein. Hij besloot daarop door te rijden tot in het station van Wildert, zodat de passagiers veilig konden afstappen. Niemand raakte gewond, maar de reizigers moesten wel overstappen op een andere trein. Hoeveel passagiers op de trein zaten, is nog onduidelijk.

"De brandende trein wordt momenteel geblust op een spoor in de buurt van Wildert, maar de bluswerken verlopen niet zo vlot", zegt Frédéric Petit van Infrabel. Het verkeer moet tussen Essen en Roosendaal over één spoor. "Hierdoor zijn er vertragingen van zo'n 20 minuten, zowel in de richting van Antwerpen als in de richting Nederland." Zodra de bluswerken afgerond zijn, zal een hulptrein de trein takelen om het spoor weer vrij te maken.

Door het incident zijn er ook vertragingen mogelijk op de lijnen tussen Antwerpen-Mechelen-Brussel, aldus nog Infrabel.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio