Patrick Janssens sluit afterclub Space

Print
Antwerpen - De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens sluit de afterclub Space voor zes maanden. De club werd in december verzegeld nadat de politie er was binnen gevallen en er onder meer drugs en verboden wapens had aangetroffen.
Janssens is na burgemeester Freddy Willockx van Sint-Niklaas de tweede burgervader die de nieuwe drugswet aangrijpt om een pand waar drugs verhandeld worden, te sluiten.

De administratieve sluiting die de Antwerpse burgemeester oplegt, gaat vanaf vandaag/vrijdag in. Op die manier laat Janssens de sluiting volgen op de ontzegeling van het pand die donderdag plaatsvond.
"Binnen drie maanden loopt bovendien het huurcontract van Club Space af. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de eigenaar van het pand het huurcontract niet zal verlengen. Dat betekent dat Club Space tot het verleden van Antwerpen hoort en niet meer tot de toekomst", aldus burgemeester Janssens.

De nachtclub Space werd op 3 december verzegeld na een inval van de politie. Buurtbewoners klaagden al langer over overlast. Tijdens de inval trof de politie onder meer drugs en verboden wapens aan. De twee uitbaters van Club Space, gewezen politieagent Tim Tubbax en Mario Verschueren, werden aangehouden.
Twee weken geleden kwamen beiden voorlopig vrij na drie maanden voorhechtenis.
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio