Aantal positieve ademtesten verdubbeld

Print
Willebroek - De Willebroekse politie voert niet langer selectieve alcoholcontroles uit, maar laat iedereen die passeert blazen. Hierdoor is het aantal positieve ademtesten verdubbelt. De verkeerspolitie maakte afgelopen jaar bijna drieduizend processen-verbaal op.
BR>
Verkeerscommissaris Ferry De Prins stelde in het verleden vast dat bij alcoholcontroles 'slechts' vijf procent positief blaast. Dit volgt de nationale tendens. "We zijn evenwel van het selectief systeem afgestapt en laten nu iedereen blazen, die bij de controle passeert. De cijfers zijn hierdoor verdubbeld", zegt hij.

De verkeerspolitie stelde afgelopen jaar zo'n 3.003 verkeersinbreuken vast, waarna 2.817 processen-verbaal volgden. Met 752 inbreuken is het parkeerverbod koploper in het boetenpakket. Opvallend is dat steeds meer mensen niet in orde zijn met het keuringsbewijs. In 2005 was dat goed voor 131 overtredingen, in 2006 voor 174 overtredingen. Liefst veertig keer zijn chauffeurs betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Er werden 85 snelheidscontroles uitgevoerd, waarbij 14.731 voertuigen zijn geregistreerd. Hiervan is 13 procent beboet of 1.891 processen-verbaal. "Dit fenomeen is vooral te danken aan te hard rijden op de invalswegen zoals de Dendermondsesteenweg, Tisseltsesteenweg en Mechelsesteenweg", weet De Prins.

Verzekeringsproblemen leidde tot de inbeslagname van 22 auto's en tien bromfietsen. Bij bromfietsen kwam dit ook door opgedreven snelheid. Voor foutief parkeren op plaatsen voor mindervaliden is het aantal processen-verbaal gedaald. In 2004 werden er maandeljks nog vijftig uitgeschreven, in 2006 nog slechts twee per maand.

JB
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio