Hockeyclub zoekt jongeren

Print
Mechelen - Enkele ex-leden van Vrijbroek Hockey Club Mechelen hebben in sport- en recreatiedomein de Nekker een eigen hockeyclub opgericht. NEOhockeyclub staat open voor senioren- en jeugdhockey op competitief maar vooral recreatief niveau. "We richten ons in de eerste plaats tot de jeugd", zegt sportief verantwoordelijke Rob Streefkerk.
BR>
Het bestuur van NEOhockeyclub bestaat voornamelijk uit dames. "De functie van voorzitter, penningmeester en secretaris worden ingevuld door drie moeders. Het initiatief om een nieuwe club op te starten kwam ook van hen", zegt Rob Streefkerk. "We willen de hockeysport koppelen aan een heleboel nevenactiviteiten zoals een zoektocht, een avonturendag en een playstationtornooi", klinkt het bij de dames.

Trimhockey

Ook de ouders van de kinderen worden betrokken bij de hobby van zoon of dochter. "Wanneer de kinderen aan het trainen zijn, kunnen de ouders zelf ook hockey spelen", vertelt projectcoördinator Vincent Giot. Die trend die de naam trimhockey meekreeg, komt overgewaaid uit Nederland. "Bovendien kunnen zij wedstrijdjes spelen tegen de vijf andere trimhockeyclubs in België", vult Streefkerk aan.

Naast zes jeugdploegen en de trimhockeyploeg schrijft NEOhockeyclub ook een gentlemenploeg in, die deelneemt aan een competitie tussen ruim dertig ploegen. Coördinator Giot wil ook de scholen uit de regio nauw betrekken bij het project. "Ik ga langs bij 145 scholen in en rond Mechelen om de hockeysport meer bekendheid te geven. Het elitaire karakter dat de sport vroeger uitademde, is er volledig uit", zegt Vincent Giot.

NEOhockeyclub organiseert op 25 maart een infodag in de Nekker. Er zijn vanaf half augustus ook Happy Fridays. "Op die dagen kunnen kinderen een professionele training meemaken", geeft Rob Streefkerk nog mee.

Loïc VERSTRAETEN, Sven VAN HAEZENDONCK

Info: info@neohockeyclub.be, www.neohockeyclub.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio