CD&V'ers dwarsbomen eigen burgemeester

Print
Nijlen - Burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) wilde bij hoogdringendheid een extra punt op de agenda van de gemeenteraadszitting plaatsen. Dat hij daarin niet slaagde, was te danken aan raadsleden van zijn eigen partij.
BR>
Bij het begin van de raadszitting vroeg burgemeester Verbeeck om het nieuwe retributiereglement op het storten van afvalfracties in het containerpark bij hoogdringendheid op de agenda te zetten. Twaalf raadsleden stemden hiermee in, tien stemden tegen en vier CD&V'ers onthielden zich. "Twaalf tegen tien: het punt wordt dus toegevoegd aan de agenda", concludeerde burgemeester Verbeeck.

"Dat zal niet waar zijn", reageerde het Vlaams Belang. "Om een agendapunt bij hoogdringendheid te kunnen toevoegen, hebt u een drie vierde meerderheid nodig en die hebt u niet." Burgemeester Verbeeck schrok even en schorste vervolgens de vergadering.

Na overleg met alle leden van de meerderheid, besliste hij het punt naar de volgende gemeenteraadszitting uit te stellen. De onthouding van vier van zijn eigen raadsleden omschreef Paul Verbeeck nadien als een communicatiestoornis.

De oude tarieven op het storten van afvalfracties in het containerpark blijven hierdoor nog een maandje langer geldig.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio