Minister koopt 13 hectare groen

Print
Deurne - Vlaams minister Kris Peeters (CD&V) heeft 13 hectare aangekocht van het groengebied Ertbrugge in Deurne en Wijnegem. Zo komt de realisatie van een volwaardig stadsrandbos dichterbij.
BR>
De Vlaamse overheid wil met stadsrandbossen de leefbaarheid van de steden verbeteren. In 2000 selecteerde Antwerpen vijf gebieden die in aanmerking komen als stadsbos: Muisbroek (Ekeren), Oude Landen (Ekeren), Ertbrugge en Fortvlakte (Deurne), Petroleum-Zuid (Antwerpen) en Linkeroever.

Het gebied Ertbrugge-Fortvlakte is 150 hectare groot en ligt gekneld tussen de woongebieden van Deurne en Wijnegem, de industrie- en bedrijventerreinen aan het Albertkanaal, Ruggeveld en Wijnegem Shoppingcenter. Het bestaat in het noordoostelijke deel uit de Bremweide, dat grotendeels eigendom is van Antwerpen, uit de Fortvlakte, tegenover het Shoppingcenter en Ertbrugge, met 100 hectare het grootste gebied.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) zorgt in overleg met de stad en met Monumenten en Landschappen voor de inrichting van het nieuw aangekochte gebied. In 2005 had minister Peeters al eens 11 hectare van Ertbrugge gekocht, dat vorig jaar in het kader van Kom op tegen Kanker met 4.000 bomen werd beplant.

KVH
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio