Slechte milieupunten voor gemeentebestuur

Print
Stabroek - Marc Deelen (Groen!) hekelde tijdens de jongste gemeenteraad de dubbelzinnige houding van het gemeentebestuur in verband met de kerstboomverbranding. "Het bestuur blaast dioxines in de lucht en scoort zo slechte milieupunten."
BR>
Begin dit jaar organiseerde Stabroek voor het eerst een kerstboomverbranding. "Op het moment dat iedereen de mond vol heeft over de opwarming van de aarde, is het een slecht moment te starten met een massale kerstboomverbranding. De bedoeling was dat de mensen zelf hun kerstbomen naar de brandstapel brachten. Er lagen er maar een 50-tal. De meeste mensen lieten hun boom liever ophalen om er hakstelhout van te laten maken. Toch besloot de gemeente om al die opgehaalde bomen naar de brandstapel te brengen. Daar ging alles in de fik. De vele plastieken bloempotten rond de kerstbomen werden mee opgestookt. Stabroek blies de dioxines in de lucht en dat kan niet. Je kan ook feesten zonder brandstapel", aldus Deelen.

"Bloempotten mogen niet meer worden opgestookt. Daar heb je een punt, maar gezelligheid en een volksfeest onder de gloed van een kerstboomverbranding moet kunnen. Volgend jaar komt er opnieuw een", lieten burgemeester De Bie (CD&V) en milieuschepen Rudi Staes (sp.a) weten.

EvdW

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio