Vlaams Belang eist strenge controle op nachtwinkels

Print
Hamme - Het Hamse schepencollege werkt aan een reglement voor het openen en uitbaten van nachtwinkels. Het aantal nachtwinkels beperken, kan wettelijk niet. Er komt ook geen openingstaks zoals het Vlaams Belang eist.
BR>
"Nachtwinkels zijn meestal malafide handelaars", vindt raadslid Jaak Van den Broeck (VB). "Zij houden geen rekening met de wetgeving, onder meer inzake de openingsuren, de hygiëne en geluidsoverlast. De prijzen liggen onaanvaardbaar hoog. Ik begrijp niet hoe twee nachtwinkels in de Slangstraat gelegen op maximum honderd meter van elkaar leefbaar zijn." Van den Broeck wil dat het gemeentebestuur nachtwinkels aan banden legt door het heffen van een openingstaks en een jaarlijkse taks.

Burgemeester Paul Van de Casteele (CD&V) betreurt dat de gemeente geen beperkingen inzake het toegelaten aantal nachtwinkels kan opleggen. "Een openingstaks invoeren mag evenmin. Het reglement dat wij voorbereiden en de controle daarop moet zich beperken tot de openingsuren en de verplichte sluitingsdag."

WO
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio