Politie neemt 23 voertuigen met radardetector in beslag

De lokale politie van de zone Minos (Mortsel-Boechout-Borsbeek-Wijnegem-Wommelgem) betrapte in nog geen vier maanden 23 autobestuurders die een illegale radardetector aan boord hadden. Het gebruik van zulke toestellen die mobiele radars detecteren, wordt streng bestraft.

Jan Muylaert

BR>

Gps-toestellen die vaste radars aangeven, zijn wel toegelaten. Detectoren die ook mobiele radars opsporen niet. De politiezone Minos beschikt sinds eind november over een toestel om bestuurders met zulke radardetectoren te klissen. In amper vier maanden nam de politie al 23 voertuigen in beslag, waarvan elf in 2007. Het rijbewijs van de bestuurders werd met onmiddellijke ingang voor vijftien dagen ingetrokken. Verder riskeren de overtreders een zware geldboete tot 5.500 euro.

Het politietoestel dat werkt met een geluidssignaal dat in sterkte toeneemt wanneer een wagen met radardetector in de buurt is, is geen bewijsmiddel op zich. Het selecteert alleen de voertuigen die verdacht zijn. Na de inbeslagname wordt de wagen door een expert ontmanteld, op zoek naar de radardetector. In het Antwerpse beschikt naast Minos alleen de politiezone Voorkempen (Brecht, Malle, Schilde en Zoersel) over die apparatuur.

JaMu

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio