Onbekende gooien spijkers op route naar sportterreinen

Zondag gooiden onbekenden een aantal spijkers op een toegangsweg naar de sportterreinen Kattenbroek. De ontsluiting van die zone blijft blijkbaar voor ergernis zorgen. Vorig jaar voerden buurtbewoners al actie tegen de verkeersoverlast die de sportzone met zich meebrengt.

BR>

"Onze mensen hebben daar zondagochtend inderdaad vijftien grote spijkers gevonden op de rijweg", zegt politiewoordvoerder Dirk Fonteyne. "In het verleden hebben zich daar nog soortgelijke feiten voorgedaan, al was het nu wel een tijdje geleden. Er waren overigens geen gedupeerden, wat niet wegneemt dat dit toch weer een sterk signaal is van grote ontevredenheid."

De ontsluiting van de terreinen zorgde al meermaals voor heisa, ondermeer bij de bewoners van de Terelstraat, Willem Herrynstraat en Heihoefseweg. Onlangs verdwenen andermaal paaltjes, die de toegang tot de zone via de kant van de Drie Eikenstraat onmogelijk maakten. "Laten we duidelijk zijn, het is niet de gemeente die de paaltjes weghaalde", zegt burgemeester Koen Snyders (CD&V). "We zijn bezig met die problematiek en hebben daarover al de mening gevraagd én overlegd met de verschillende betrokkenen (buurtbewoners, sportclubs en gebruikers van de accommodaties). De resultaten daarvan worden nu verwerkt, het probleem dat zich daar stelt, is niet eenvoudig. Normaal komen we in de gemeenteraad van april met een voorstel om de situatie daar definitief op te lossen."

MdSw

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio