OCMW vangt geld voor noodwoning

Print
Hemiksem - Het OCMW van Hemiksem krijgt van federaal minister van Maatschappelijke Integratie Christian Dupont (PS) geld voor de inrichting van een noodwoning.
BR>
Zo'n woning dient voor de tijdelijke opvang van personen in een noodsituatie, bijvoorbeeld na een brand. Om het aantal noodwoningen bij OCMW's te verhogen, lanceerde minister Dupont eind vorig jaar een oproep. Via een financiering door de Nationale Loterij heeft de federale regering voor dit doel gedurende drie jaar een extra budget van 2,5 miljoen euro beschikbaar. Er werd een honderdtal projecten ingediend, waarvan er 67 werden uitgekozen.

Hemiksem krijgt 33.750 euro voor renovatie en 18.750 euro voor de inrichting van een bestaande woning van het OCMW aan de Sint-Bernardsesteenweg 88. OCMW-voorzitter Carlos Vloebergs (sp.a): "De woning hebben we al lang in ons patrimonium. Doordat de bewoners zijn overleden, kwam ze leeg te staan en diende deze mogelijkheid zich aan. Voordien gebeurde dergelijke opvang waar we plaats hadden, zoals in de paviljoentjes aan het rusthuis. Meer mogelijkheden zijn er niet direct. We zijn al blij dat we er eentje hebben", zegt secretaris Frits Pierlé.

BaR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio