Extra windmolens aan Tuinlei

Print
Schelle - Het gemeentebestuur en een producent van groene stroom voeren momenteel besprekingen voor de installatie van bijkomende windmolens. Die zouden een plaats kunnen krijgen in het kleiontginningsgebied tussen de Tuinlei en de Koekoekstraat.
BR>
Op de terreinen van de vroegere elektriciteitscentrale van Electrabel zorgen al drie windmolens voor groene stroom. Het waren in 2001 de eerste windmolens van Electrabel die actief werden. Sindsdien kreeg het gemeentebestuur van groenestroomproducenten geregeld de vraag naar bijkomende ruimte voor windmolens.

"De installatie daarvan kan ofwel in een kmo-zone, ofwel op minstens 250 meter van bebouwde gebieden. Het hele grondgebied werd gescreend en veel mogelijkheden bleken er niet meer te zijn", zegt burgemeester Rob Mennes (CD&V/N-VA), ook bevoegd voor duurzaam beleid.

Er was een mogelijkheid in de kmo-zone, maar de eigenaar was niet geneigd die gronden af te staan. Rest nog het kleiontginningsgebied in de Tuinlei, aan de overkant van het voormalige stort Van den Bosch. "Nu hebben we ook een concrete vraag hierover gekregen", aldus de burgemeester. "Dit past mooi in het plaatje van een groene en duurzame omgeving die we er willen ontwikkelen. Langs het kleiontginningsgebied, aan de zijde van de Koekoekstraat, komt ook al een groene gordel van twaalf meter breed."

BaR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio