32-jarige man gegrepen door tram 12

Print
Antwerpen - Een 32-jarige man uit Kirgizië werd maandagmiddag door een tram gegrepen in de Van Kerckhovenstraat. Hij werd enkele tientallen meters meegesleurd. Met meerdere breuken belandde het slachtoffer in het Stuivenbergziekenhuis.
BR>
In het gezelschap van enkele vrienden stak de 32-jarige man, die in het Kapelse asielcentrum verblijft, de Van Kerckhovenstraat over aan de Sint-Norbertusstraat. Op het zebrapad werd hij aangereden door tram 12, die richting stad reed. De tram sleurde het slachtoffer enkele tientallen meters mee.

"De brandweer kwam ter plaatse om de tram met een hydraulische pomp wat op te tillen", zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert. "De man werd naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht. Aanvankelijk verkeerde hij in levensgevaar, maar dat week vrij snel na het ongeval. Maandag kon hij nog niet worden gehoord over de omstandigheden van het ongeval. De tram heeft in ieder geval altijd voorrang, ook op een zebrapad."

Het tramverkeer op lijn 12 lag richting Bolivarplaats een half uur stil. Enkele mensen die toesnelden na het ongeval, begrepen niet dat de tram na de aanrijding nog een beetje verder reed. "De tram heeft nu eenmaal een lange remafstand", vertelt Griet Somers, woordvoerster van De lijn. "Bruusk stoppen zoals met een auto is helaas onmogelijk."

PeDM

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio