Tram 11 staat 83 uur stil

Tram 11 stond vorig jaar ruim 83 uur stil en er werd 146 keer een takeldienst opgeroepen om een foutgeparkeerde auto weg te slepen. Dat antwoordt Vlaams minister van Mobiliteit, Kathleen Van Brempt (sp.a) op een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Berx (CD&V).

Patrick Van de Perre

BR>

De Ommeganckstraat is al jaren een knelpunt voor het openbaar vervoer. Cathy Berx wilde van de minister weten hoe groot de vertraging van tram 11 is door auto's die op of te dicht bij de tramsporen staan. Ook wilde de Antwerpse volksvertegenwoordigster weten of er maatregelen op komst zijn om de doorstroming in de Ommeganckstraat te verbeteren.

In haar antwoord zegt Kathleen Van Brempt dat er op korte termijn een nieuw trambedding komt tussen het Koningin Astridplein en de Ommeganckstraat. Die moet alvast een deel van de vertragingen oplossen. Ook op het kruispunt van de Provinciestraat met de Plantin Moretuslei wordt naar een oplossing gezocht voor de slechte doorstroming van de tram.

Feit is dat in de Ommeganckstraat zelf vorig jaar 146 keer een beroep moest worden gedaan op een takeldienst, wat ertoe leidde dat tram 11 dat jaar precies 83 uur en 14 minuten stilstond. "Deze cijfers betekenen dat er om de andere dag een vertraging is door verkeerd parkeergedrag in de Ommeganckstraat", concludeert Cathy Berx.

PVdP

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio