Lentesalon Agfa-Gevaert fotoclub aan 53ste editie toe

Print
Mortsel - Fotoliefhebbers kunnen komend weekend hun hartje ophalen aan het 53ste Lentesalon van de Agfa-Gevaert fotoclub. Honderden fotografen uit heel de wereld stuurden kleurenfoto's in over een zelf gekozen onderwerp, en dat leverde enkele pareltjes op.
BR>
Sport, portretten, landschappen, iedereen komt aan zijn trekken op het Lentesalon. De deelnemende fotografen mochten hun eigen onderwerp kiezen, en toonden zich enorm creatief. "We zijn heel tevreden met de inzendingen. Dit is voor mij echt een topjaar", toont Jan de Gueldre, voorzitter van de fotoclub, zich enthousiast over het niveau van de tentoonstelling.

De foto die met de eerste prijs ging lopen komt uit Oekraïne, en is heel duidelijk bewerkt met een computerprogramma als Photoshop. "Dat mag, en je merkt dat het met de computer bewerken van beelden in de lift zit", merkt De Gueldre op. "De kwaliteit gaat er op vooruit, het is gedaan met het zomaar spelen met de speciale effecten. Alle bewerkingen zijn goed doordacht en staan ten dienste van het beeld. Dat is een bijzonder goede evolutie."

Een andere trend is de internationalisering: Mikhail Bondar uit Oekraïne, Maria Rosa D'Elia Demetilla uit Hongarije, Kwok-hung Siu Hong-Kong, de lijst van fotografen oogt weer indrukwekkend exotisch. Het geeft aan dat het lentesalon tot in het buitenland een goede naam geniet. En ook de Belgen lieten zich niet onbetuigd, en gingen met enkele prijzen aan de haal.

JMar

53ste lentesalon, Festicolor 2007, Septestrat 27, Mortsel. Opening op vrijdag 9 maart om 20.30u. Vrij toegankelijk op zaterdag en zondag 10, 11, 17 en 18 maart van 10 tot 18u.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio