Gemeentebestuur wil reeks zonnepanelen

Print
Brasschaat - Het gemeentebestuur gaat in de toekomst een reeks fotovoltaïsche panelen plaatsen op een aantal gemeentegebouwen. Zo wordt er gedacht aan het Vesalius-gebouw en enkele gemeentelijke scholen.
BR>
"Met deze zonnepanelen willen we de jongere generaties in onze gemeente sensibiliseren. Het is aan ons om een voorbeeld te stellen", vindt burgemeester Dirk de Kort (CD&V). Naast het Vesalius-gebouw denkt het gemeentebestuur ook aan enkele gemeentelijke scholen zoals GIBO Heide in Maria-ter-Heide en de nieuwbouw van het GIB aan de Door Vertraetelei. In een later stadium komt uiteraard ook de nieuw te bouwen KMO-zone aan de Sint-Jobsesteenweg in aanmerking net zoals de lagere scholen GIBO Het Heiken in de wijk Driehoek en GILO Kaart in de gelijknamige wijk.

De burgemeester wilde aan dit lijstje het Elshout-complex toevoegen, dit is het nieuwe intergemeentelijke zwembad, maar oppositielid Herman Lauwers (Spirit) wilde niet al te voorbarig te werk gaan. Voorlopig wordt het Elshout-complex van het lijstje geschrapt. Het idee van de zonnepanelen werd door alle fracties in de gemeenteraad goedgekeurd.

JBr
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio