Brandweer had het al druk in 2007

Terwijl het aantal woningbranden en andere interventies van de Boomse brandweer afgelopen jaar stevig daalde, laten de cijfers na amper twee maanden in 2007 een stevige toename vermoeden.

BR>

De storm in januari betekende alleen al 450 interventies, tegenover net geen 900 oproepen in heel 2006. "Opmerkelijk is ook de stijging van het aantal brandmeldingen in 2007. We kregen nu al bijna dertig meldingen binnen in amper twee maanden", verduidelijkte brandweercommandant François Van den Eynde op het jaarlijkse brandweerfeest.

De commandant deed ook een oproep voor uitbreiding van het beroepskader. "We kregen geen signaal van de hogere overheid dat zij er wat aan doet, terwijl we heel goed weten dat het plafond voor de gemeente hier is bereikt", zei hij.

Van den Eynde maakte de aanwezigen er voorts op attent dat aan het probleem van watertoevoer aan de A12 niets is veranderd. Na de zware brand bij AS Adventure werd dit knelpunt duidelijk. Maar er veranderde niets en het probleem werd vorig jaar nog eens pijnlijk in de verf gezet met de uitslaande brand in een industriecomplex aan de A12 in Aartselaar. "Ik hoop dat er nu wel maatregelen volgen", aldus de brandweercommandant.

Dankzij een betere sensibilisering zijn aanvragen voor het verdelgen van wespen in Boom gedaald. In de omliggende brandweerkorpsen blijven die aanvragen stijgen.

JB

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio