Mechelse preventiedienst organiseert infoavond

Print
Mechelen - De dienst preventie en veiligheid van de stad Mechelen organiseert donderdag 15 maart een opvallende informatieavond over drugs. Deelnemen is gratis, maar je moet wel inschrijven.
BR>
Wat zijn drugs nu? Wat mag en wat mag niet? Hoe ziet het eruit? En welke effecten hebben drugs? Op al die vragen krijg je volgende week een antwoord in dienstencentrum Den Deigem in de Karmelietenstraat 13. Drugs en druggebruik zijn fenomenen die niet meer weg te denken zijn uit onze maatschappij. Elke burger kan ermee geconfronteerd worden en het thema roept nog steeds heel wat vragen op. Vandaar het initiatief voor de informatieavond.

"Wij organiseren niet een zoveelste academische uiteenzetting over het thema, maar een heel praktische avond", zegt Inge De Meulenaere, coördinator drugbeleid in Mechelen. Je zal de verschillende drugs ook zelf kunnen bekijken, betasten en eventueel ruiken. "In een eerste deel geven wij productinformatie en in een tweede deel kunnen de mensen in groepjes aan de slag. Deskundigen brengen het publiek vanuit de praktijk op de hoogte van de verschillende drugs, gebruikte hulpmiddelen en mogelijke effecten", legt Meulenaere uit.

De kijk-, tast- en ruikdag drugs wordt georganiseerd in samenwerking met het Vlaams Straathoekwerk Overleg en de lokale politie. Je kan gratis deelnemen, maar inschrijven is wel verplicht. Dat kan bij Inge Meulenaere, Maurits Sabbestraat 119 in Mechelen, telefoon 015-29.83.88 of inge.demeulenaere@mechelen.be

Sven VAN HAEZENDONCK

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio