Mechelen schrapt parking aan Guido Gezellelaan

Aan de Guido Gezellelaan in Mechelen verdwijnen in één klap 24 parkeerplaatsen. De aanpassing moet zorgen voor een vlottere doorstroming van het verkeer.

BR>

De Guido Gezellaan is vandaag, aan de Nonnenstraat en brouwerij Het Anker, minder dan acht meter breed. Door deze krappe breedte, het parkeren aan beide zijden en het verkeer in beide richtingen loopt het verkeer er soms erg moeilijk. Omdat er door de invoering van het betalend parkeren in het centrum nu voldoende parkeergelegenheid is in de buurt, gaat de stad het parkeren in de laan beperken.

Het parkeerverbod langs de zijde van het viaduct moet tegelijk ook zorgen voor een betere ontsluiting van de vesten (R12) en de nieuwe randparking Rode-Kruisplein. Door de maatregel vallen 24 parkeerplaatsen weg, maar de stad verzekert dat er voldoende plek om te parkeren overblijft.

Bij het uitrijden van de Nonnenstraat en de Vrouw-van-Mechelen komt er een verbod voor vrachtwagens. Zolang de werkzaamheden aan de Melaan niet klaar zijn, geldt het verbod ook in de Plankstraat.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio