Brouwerij verkoopt café De Molekens

Het bekende café De Molekens aan de Kapelstraat 102 in Duffel staat te koop. Eigenaar Alken-Maes ziet op tegen de hoge renovatiekosten.

Chris Van Rompaey

BR>

Café De Molekens bevindt zich op de hoek van de Onze-Lieve-Vrouwlaan en de Kapelstraat. Het staat al een tijdje leeg. Brouwerij Alken-Maes uit Waarloos (Kontich) was eerst op zoek naar een nieuwe huurder, maar heeft intussen beslist om het pand te verkopen.

"Het gebouw bestaat uit een café, bierberging, toiletten, woonplaats en keuken en heeft een vergaderzaaltje op de verdieping", vertelt brouwerijwoordvoerster An Steylemans. "We verkopen het gebouw om verscheidene redenen. Het pand is inderdaad zeer goed gelegen, maar als je er een zeer bloeiende zaak van wil maken, is er te weinig parkeergelegenheid en creëer je overlast bij de buren."

"Het café zou ook gerenoveerd moeten worden. Om aan onze hedendaagse eisen te voldoen, moet het sanitair worden vernieuwd en zou je de keuken moeten uitbreiden. In dat geval blijft er voor ons te weinig commerciële oppervlakte over", aldus An Steylemans.

De nieuwe eigenaar moet wel rekening houden met het bijzonder plan van aanleg (bpa) Kapelbeemden, waarvan De Molekens deel uitmaakt en dat ter goedkeuring bij de minister ligt. "Het café ligt bijna helemaal in de ruimte die in het bpa als voortuin aangeduid is. Maar er is wel een overgangsbepaling. Die laat instandhoudingswerkzaamheden toe, net als het vernieuwen van daken, ramen en deuren", zegt Duffels schepen van Ruimtelijke Ordening Luc Wuyts (CD&V).

CVR

Info: 015-30.90.83 en www.alken-maes.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio