Het Molentje verzamelt punten in krantenwinkels

Sinds maandag heerst in vele Vlaamse lagere scholen een verzamelwoede. Schuldige is

Gazet van Antwerpen

en haar Disneyland-wedstrijd. We gingen een kijkje nemen in basisschool Het Molentje aan de Eeuwfeestlaan in Lier.

Chris Van Rompaey

BR>

Daar neemt juf Inge Uytterhoeven met haar vierde leerjaar trouw deel aan onze wedstrijd. "Ik beloof de leerlingen elk jaar dat, als ik de Lotto win, ik hen allemaal meeneem naar Disneyland Parijs. Maar ik vertel hen er altijd bij dat we met de spaaractie van

Gazet van Antwerpen

meer kans maken om er te geraken. Bovendien hebben we altijd wel kinderen die thuis nooit de kans zullen krijgen om naar Disneyland te gaan. Zij beseffen dat ook zelf en spannen zich daarom extra in", legt juf Inge haar beweegredenen uit om deel te nemen.

Vorig schooljaar verzamelden de kinderen een massa spaarpunten dankzij hun familie en vrienden. "Maar dit jaar heeft de juf ons aangemoedigd om het nog grootser aan te pakken", vertelt Maarten Van der Auwera. "Ze heeft ons gevraagd om spaardozen te maken om in krantenwinkels te plaatsen. Zelf heb ik twee dozen gemaakt. Het zijn schoendozen met inpakpapier met sterretjes errond. Daarop staat een tekst waarop ik de klanten van de krantenwinkel vraag om hun punten aan onze klas cadeau te schenken. Om de doos nog wat opvallender te maken, heeft mijn vader er een tekening bij gemaakt: een jongetje met blond haar en Mickey Mouse-oren."

Het vierde leerjaar van basisschool Het Molentje telt 35 leerlingen. De zeventien leerlingen die de meeste punten sparen, mogen – als de school bij de hoofdwinnaars is – mee naar Disneyland Parijs. De uitstap vindt plaats op donderdag 24 en vrijdag 25 mei.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio