Hoogstraat sluit voor alle verkeer

Print
Puurs - In het kader van de grootscheepse herinrichting in het centrum van Puurs gaan zowel hoofdaannemer Heijmans als de verschillende nutsmaatschappijen aan de slag in de kerkomgeving. Als het weer het toelaat, start de onderaannemer vandaag, dinsdag, in de Hoogstraat.
BR>
Na het kruispunt Begijnhofstraat/Hof-ten-Berglaan en de Begijnhofstraat zelf starten de nutsmaatschappijen zo snel mogelijk met de werkzaamheden in de Hoogstraat. Mogelijk strijkt Eandis (TGK) er vandaag al neer. Een dag later kan dan ook Canalco (onderaannemer van Pidpa) met de nodige werkzaamheden beginnen.

Vanaf het moment dat TGK van start gaat, zal de Hoogstraat tot aan de Palingstraat gedurende twee weken worden afgesloten voor alle verkeer. Dit om veiligheidsredenen, aangezien er gelijktijdig aan de beide straatzijden wordt gewerkt en de werfwagens tot vlak bij de werkplaatsen moeten kunnen rijden.

De verkeersvrije zone loopt vanaf de ingang van de Hoogstraat aan de Heilig Hartplaats tot de 'uitgang' aan het kruispunt met de Palingstraat. Dit laatste kruispunt wordt tot nader order niet opengelegd. Zodra TGK weg is uit de Hoogstraat, is er een grote kans op eenrichtingsverkeer richting Kalfort. De handelszaken en diensten - ook het gemeentehuis - blijven te voet bereikbaar, net als de vlakbij gelegen parking Hondsmarkt.

Bij de werkzaamheden voeren de nutsmaatschappijen uitgebreide en grondige vernieuwingen uit aan het gas- en elektriciteitsnetswerk. Niet alleen moderniseren ze de netwerken, maar ze zorgen meteen ook voor een flink stuk extra capaciteit. Zo kunnen in de toekomst pannes worden voorkomen en zijn er niet snel nieuwe werkzaamheden nodig.

PP
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio