Heist zorgt voor voorlopige verlichting N10

Aan de N10, de gewestweg Lier-Aarschot, zijn op het grondgebied Heist 65 palen van de openbare verlichting verwijderd. Ze waren volledig versleten en kampten met betonrot. Maar nu zijn er enkele 'duistere zones' langs de N10.

Pierre Anthonissen

BR>

Gemeenteraadslid Bert De Haes (Gemeentebelang) stelde voor om in deze donkere zones dringend enkele lichtpalen bij te plaatsen, of anders in die zones het fietsverkeer te verbieden. Volgens hem is dat te gevaarlijk geworden op het bijzonder smalle fietspad langs de gewestweg.

"Het schepencollege heeft de prijs voor een voorlopige vervanging gevraagd", reageert schepen van Energie Jef Marien (CD&V). "In totaal moeten 65 palen worden verwijderd. Niet echt abnormaal, aangezien de huidige openbare verlichting 35 jaar oud is. Bij de geplande herinrichting van de gewestweg is verlichting met dubbele armaturen gepland op de middenberm. De huidige verlichting staat langs de baan. Met die herinrichting in het vooruitzicht is het overbodig om nu de openbare verlichting volledig te vernieuwen, om ze over vijf jaar opnieuw af te breken."

"Wij hebben al beslist zeker niet de hele verlichting te vernieuwen. De offerte voor de voorlopige vervanging van de lichtpunten bedraagt 60.000 euro. Na de afbraak zullen er waarschijnlijk nog selectieve vervangingen gebeuren", geeft schepen Marien nog mee.

PA

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio