Burgemeester evalueert verkeerssituatie ringweg al na een dag

Burgemeester Frans Peeters (CD&V) organiseert dinsdagvoormiddag al een spoedoverleg rond de omleiding bij de wegwerkzaamheden aan de rotonde van de Antwerpseweg. De burgervader is ongerust over het systeem van keren op de Geelse ring en wil eventuele bijsturingen bespreken.

BR>

De start van de vergrotingswerkzaamheden aan de rotonde van de Antwerpseweg in Geel vergden maandag veel concentratie van bestuurders en politiemensen. Wie vanuit Mol naar de Antwerpseweg wou rijden, moest verrassende manoeuvres uitvoeren zoals het links passeren van de rotonde en het omkeren aan het kruispunt met Poiel.

Vijf agenten hadden maandag de handen meer dan vol om chauffeurs vertrouwd te maken met de speciale situatie. Daar kwam bovenop dat heel wat voertuigen het kleine Poiel als vluchtweg gebruikten. Burgemeester Peeters vertrouwt de zaak niet en roept de actoren van de omleiding samen. De aannemer, politie, Administratie Wegen en Verkeer en de mobiliteitsambtenaar zijn voor een spoedoverleg uitgenodigd.

Bijsturen

"Het is niet niks als het drukste kruispunt van de Kempen voor werkzaamheden zo goed als dicht gaat. Hier passeren dagelijks 30.000 voertuigen. Ik ben niet geheel gelukkig met de manier van omleiden. Vooral het keren op de ring boezemt me geen vertrouwen in. Ik wil na één dag al evaluaties en eventuele bijsturingen bespreken", verduidelijkt Frans Peeters.

De burgemeester beaamt dat niet iedere dag vijf politiemensen de zaak in goede banen kunnen leiden. "Dit is alleen in het begin van de werkzaamheden gepland. De agenten helpen de mensen vertrouwd maken met de situatie."

Willy VAN DEN BERGH, Alex KESTENS

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio