Paar Apart levert schilderijen op vraag van klanten

Volgens de Herentalse kunstenares Edith Verwimp komen schilderijen het best tot hun recht als ze geïntegreerd worden in een omgeving, in een interieur. Daarom maakt zij onder de noemer Paar Apart schilderijen op maat van haar klanten.

Joëlle De Raet

BR>

Voor Edith Verwimp is hedendaagse kunst er niet alleen om getoond te worden in musea, galerijen of openbare gelegenheden. "Vandaag de dag worden vaak de beste plaatsjes in de woon- en werkomgeving gereserveerd voor een inspirerend werk", zegt de kunstenares.

Daarom maakt Verwimp schilderijen in opdracht. "De mensen moeten mijn schilderijen natuurlijk in de eerste plaats mooi vinden", legt ze uit. "Maar héél belangrijk is wel dat de kunstwerken passen in hun interieur. Daarom kunnen klanten iets laten maken dat perfect tegen hun, bijvoorbeeld, rode muur past. Ze kunnen zelf de kleuren en het formaat bepalen."

Gesprek

De kunstenares gaat voor ze aan een schilderij begint, eerst met haar klanten praten. "In een gesprek maken de mensen mij duidelijk welk genre ze graag zien en welke vormen ze verkiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen of je liever vlakken of cirkels wilt. Daarna geef ik advies over wat het beste zou zijn." Al kan de klant natuurlijk ook rondsnuisteren in de waaier van werken die bij haar thuis hangen.

Het concept slaat in ieder geval aan. "In oktober komt een selectie van mijn schilderijen en interieurfoto's in

Stijlvol wonen

, een boek van Patrick Retour", zegt Edith Verwimp trots. "En ook

Huis en thuis

, het interieurprogramma van VTM contacteerde me al om te komen filmen."

Wie wil weten hoe een en ander er concreet uitziet, kan zijn licht opsteken op

Kleur in uw interieur

in de Lakenhal op de Herentalse Grote Markt. De expositie van Edith Verwimp loopt er nog tot en met 25 maart.

Joëlle DE RAET

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio