Basisschool leeft in crisis

Print
Turnhout - Een groep ouders is een petitie gestart om te protesteren tegen de malaise die in basisschool Smiskens in Turnhout heerst. De directie van de scholengroep Kempen organiseert woensdag een crisisvergadering. "We stellen externe deskundigen aan voor een grondig onderzoek", zegt algemeen directeur Jan Michielsen.
BR>
Jan Michielsen zit erg verveeld met de problemen in de basisschool Smiskens. "Smiskens is een goede school die een reële behoefte in Turnhout vervult", zegt hij. "De kwaliteit van het onderwijs is er hoog en dat willen we zo houden, zelfs verbeteren. De directeur die er sinds vorig schooljaar is aangesteld, werkt daar heel hard voor. Maar blijkbaar heeft niet iedereen dat zo begrepen. Er zijn problemen ontstaan die blijkbaar dieper zitten dan we zelf hadden ingeschat."

In de petitie is er sprake van leerkrachten die worden weggepest. Michielsen wil daar niet op ingaan. "Ik neem geen standpunt in. We laten alle klachten onderzoeken. Ik beloof een objectief, extern onderzoek, waaraan alle partijen worden onderworpen. Dat heeft tot doel om de onderwijskwaliteit in de Smiskens nog te verbeteren."

De oudervereniging organiseert woensdag een crisisvergadering. De scholengroep sluit zich daarbij aan. "We willen alle ouders op een correcte, duidelijke manier voorlichten", zegt Jan Michielsen. "Alleen op die manier kunnen we de roddels die ondertussen zijn ontstaan, de kop indrukken en er samen sterker uit komen. Basisschool Smiskens verdient dat."

GVN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio