Fitnesscenter test conditie

Print
Turnhout - Het Fitnesscenter Do-It voert in samenwerking met een Duitse universiteit een fitheidsonderzoek in Turnhout en omgeving uit. Honderd proefpersonen volgen gedurende een maand tien trainingssessies. Onze redacteur Guy Van Nieuwenhuysen is een van hen.
BR>
De test die Do-It uitvoert, maakt deel uit van een internationaal onderzoek van het Duitse marketingbedrijf Greinwalder & Partner in samenwerking met de Christian-Albrechtsuniversiteit in Kiel (Duitsland). Het marketingbedrijf laat het fitheidsonderzoek in diverse steden in Europa uitvoeren. Het loopt op dit ogenblik in een vijftigtal steden.

De Turnhoutse sportschool Do-It werkt aan het onderzoek mee. Het fitnesscenter moet voor 15 april honderd ongetrainde veertigplussers vinden die tien trainingssessies willen volgen. "Ongetraind betekent dat ze niet actief aan sport doen. Naar het werk rijden op de fiets mag wel", zegt Bert Vos, die de proefpersonen begeleidt.

Het onderzoek is niet gratis. Deelnemers betalen 39,5 euro voor de tien trainingssessies. Voor de eerste sessie worden enkele metingen uitgevoerd. Do-It meet bij elke proefpersoon het gewicht, de bodymassindex (BMI), de bloeddruk, de polsslag en het vetgehalte. "Daarna verwachten we dat elke proefpersoon twee keer per week komt trainen. Op het einde van de maand voeren we de metingen opnieuw uit."

Universiteit

Do-It speelt alle meetgegevens door aan de universiteit in Kiel. "Het onderzoek hoopt aan te tonen dat een regelmatige, doelgerichte training al binnen vier weken de lichamelijke fitheid en de gezondheidstoestand verbetert", zegt Bert Vos. "De Duitsers beweren dat ze met de gegevens van honderd Kempenaars ook meer kunnen vertellen over de fitheidsgraad van deze regio, in vergelijking met andere Europese steden."

Wie aan het fitheidsonderzoek wil deelnemen, meldt zich in het fitnnesscenter Do-It in de Korte Albertstraat in Turnhout. Dat kan tot 15 april. Half mei weten we dan hoe fit de Kempenaar is en of ook de conditie van onze redacteur, die een van de honderd proefpersonen is, is verbeterd.

Guy VAN NIEUWENHUYSEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio