Klooster verdwijnt voor appartementen

Print
Baarle-Hertog - Arbeiders zijn gestart met de sloop van het voormalige nonnenklooster in de Rector van den Broekstraat in Baarle-Nassau. In de plaats komen 32 wooneenheden. Het project maakt deel uit van de omvattende centrumplannen van Baarle.
BR>
In het rijtje van de uitbreiding van het gemeentehuis en de bouw van een Brede School met tientallen wooneenheden in Baarle-Nassau hoort ook het project nonnenklooster thuis. Het pand in de Rector van den Broekstraat gaat tegen de vlakte. Alleen de oude kapel blijft gespaard. De gebedsruimte wordt in de nieuwbouw geïntegreerd en biedt onderdak aan een centrum voor huisartsen.

Op de grond van het klooster wordt eind dit jaar het appartementscomplex met de typische Nederlandse naam 'Residence la Monastère' opgetrokken, goed voor 32 woongelegenheden. Die liggen verdeeld over drie verdiepingen rond een binnentuin.

De sloop kan makkelijk een zestal weken in beslag nemen omdat in het klooster nogal wat asbest verwerkt zit. Daarom gebeurt de afbraak met de nodige omzichtigheid. Bepaalde materialen worden later herbruikt. Het puin gaat naar een gespecialiseerde verbrijzelaar.

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio