Infovergadering voor slachtoffers storm 2002

Print
Westerlo - Het gemeentebestuur nodigt de slachtoffers van de storm van juni 2002 uit voor een informatievergadering. Die vindt plaats op 12 maart om 19.30u in de Merodezaal in Heultje.
BR>
De storm die in de nacht van 15 op 16 juni 2002 hoofdzakelijk de deelgemeente Zoerle-Parwijs teisterde, werd aanvankelijk niet als ramp erkend door de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Duquesne (PRL).

"We hebben die beslissing toen ten gronde aangevochten voor de Raad van State", zegt burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V). "We hebben met behulp van een professor uit Leuven aangetoond dat de windsnelheden die nacht 200 à 300 kilometer per uur hebben gehaald. Verder hebben we ook onze bedenkingen geuit over de manier waarop het dossier destijds werd afgehandeld. Na advies van de auditeur van de Raad van State, die ons gelijk gaf, heeft huidig minister van Binnenlandse Zaken Dewael (VLD) de storm wel als ramp erkend."

De slachtoffers van de ramp krijgen nu een uitkering van het rampenfonds. Maar daarvoor moet er uiterlijk op 30 april een stormschadedossier worden ingeleverd bij de arrondissementscommissaris in Antwerpen. Jos Peetermans, de gemeentelijke ambtenaar die bevoegd is voor dergelijke zaken, zal op de infovergadering van 12 maart de gedupeerden assisteren bij het opstellen van zo'n schadedossier.

DaBe
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio