Olense skiërs maken vreemd ongeval van nabij mee

Print
Olen - Bij de botsing tussen een helikopter en een vliegtuigje boven Zell am See in Oostenrijk zijn maandagochtend acht doden gevallen. Een koppel uit Olen bevond zich op de skipiste waar een deel van de brokstukken terechtkwam.
BR>
De zeven personen in de helikopter en de piloot van het vliegtuigje kwamen om. In het vliegtuig zaten geen passagiers. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

Mark Bellens, broer van de Olense burgemeester Marcel (CD&V), en zijn vrouw Nicole maakte het vliegtuigongeval van nabij mee. Het koppel was op de piste aan het skiën toen het ongeval boven hun hoofden gebeurde.

"Van de crash zelf hebben we niets gezien. De plaats werd onmiddellijk door de politie en het leger afgezet. De piste werd afgesloten voor alle skiërs."

Alle sportievelingen werden afgeleid naar een andere piste. "Onze skilift werd stilgelegd", vervolgt Mark Bellens. "We werden verplicht een kleinere lift van op een andere berg te gebruiken. Beneden had de Civiele Bescherming alle mogelijke taxi's opgetrommeld. Die zorgden ervoor dat we zonder problemen op de parking geraakten waar onze auto's stonden. Alles was snel en tot in de puntjes geregeld. De mensen daar reageerden erg gelaten. Alsof het drama nog niet helemaal tot hen doordrong."

RuVH
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio