VLM vliegt met jet

Print
Antwerpen - Voor het eerst in haar bestaan voegt luchtvaartmaatschappij VLM Airlines een jet toe aan haar vloot, die tot nu toe uitsluitend uit Fokker 50-toestellen bestaat.
BR>
De BAe 146-300 telt 92 plaatsen en wordt vanaf 16 april ingezet op een van de belangrijkste routes van de maatschappij, tussen London City en Rotterdam.

Van de tien dagelijkse vluchten die VLM op die route aanbiedt, worden er vier uitgevoerd met de BAe 146. "We zijn bijzonder tevreden dat we de BAe 146-jet aan onze vloot kunnen toevoegen", zegt Johan Vanneste, managing director van VLM.

"Alsmaar meer zakenreizigers maken gebruik van ons netwerk, in het bijzonder op onze route London City-Rotterdam, waardoor het noodzakelijk is om een groter en sneller toestel te introduceren om tegemoet te komen aan deze stijgende vraag", besluit Johan Vanneste.

Met de intrede van de jet wordt er extra Fokker 50-capaciteit vrijgemaakt in de vloot. Dat laat VLM Airlines toe om de frequenties op een aantal routes binnen haar netwerk te verhogen. Op dit ogenblijk heeft de luchtvaartmaatschappij een vloot van achttien Fokker 50-toestellen. Dit jaar breidt de vloot uit met nog twee Fokker 50-vliegtuigen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio